Αρχική / Άρθρα για / για εκπαιδευτικούς / Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού – codeweek 2023

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού – codeweek 2023

Η φετινή δραστηριότητα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού έχει τίτλο “Κυνηγώντας φρούτα”. Ο στόχος αυτού του παιχνιδιού, το οποίο θα προγραμματιστεί απο τους μαθητές/τριες των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων στο https://arcade.makecode.com/, είναι να φαγωθεί όσο περισσότερο γίνεται φρούτο πριν ο χρόνος λήξει! Κάθε φορά που ο παίκτης πιάνει το φρούτο, κερδίζει πόντο και η καταμέτρηση χρόνου ξεκινά απο την αρχή.

 Οι μαθητές/τριες θα εισαχθούν στον προγραμματισμό και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι προγραμματίζοντας στο  https://arcade.makecode.com/ χρησιμοποίώντας κυρίως την δραστηριότητα chase the pizza. Έτσι, με τρόπο παιγνιώδη και διασκεδαστικό, θα πειραματιστούν, θα συγγράψουν κώδικα, θα αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες, θα ενισχύσουν την δημιουργικότητά τους και θα καλλιεργήσουν και αναπτύξουν υπολογιστικό τρόπο σκέψης (computational thinking).

Κάθε έργο μαθητή/τριας ή σχολείου  θα αναρτηθεί στο https://padlet.com/mgoutouloudi/codeweek2023.  Έτσι θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια άλλων συμμαθητών/τριών ή άλλων μαθητών/τριων άλλων σχολείων.

Οδηγίες για συμμαχία με άλλα σχολεία:

  1. Συνδέεστε στην πλατφόρμα https://codeweek.eu/
  2. Επιλέγετε Δραστηριότητες -> Προσθήκη Εκδήλωσης -> Δημιουργία Δραστηριότητας
  3. Συμπληρώνετε τα στοιχεία
  4. Το σημαντικό είναι στο πεδίο ΚΩΔΙΚΟΣ CODE WEEK 4 ALL να γράψετε το cw23-LkD02

για οτιδήποτε επικοινωνήστε μέσω email στο goutouloudi@sch.gr.

Δείτε επίσης

1ο Βραβείο Πρωτότυπης Ιδέας-Κατασκευής –8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, η 10μελής ομάδα Physical Computing με επωνυμία RoboFarmKids του 19ου Δημοτικού Σχολείου …