Αρχική / Δημοτικό / Α Δημοτικού / Εκδήλωση Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο 14ο Δ.Σ. Σερρών

Εκδήλωση Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο 14ο Δ.Σ. Σερρών

Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών διεξήχθη εκδήλωση για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Εισηγήτρια της εκδήλωσης υπήρξε η κα. Ψαρουδάκη Αικατερίνη, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και συντονίστρια/εισηγήτρια η εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου Γκουτουλούδη Μαρία.

Πρόκειται για εκδήλωση που θα μείνει στην καρδιά και στην μνήμη των μαθητών/τριών μας, καθότι εκτός απο τις εισηγήτριες, μίλησαν και παρουσίασαν οι ίδιοι οι μαθητές/τριες εργασίες τους για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και τις Ψευδείς Ειδήσεις.

Δείτε τις εργασίες των παιδιών για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο https://padlet.com/mgoutouloudi/fakenews

Εισηγήσεις

Εισήγηση/Παρουσίαση προγράμματος εκδήλωσης κα. Γκουτουλούδη Μαρία
Διαδικτυακή εισήγηση της κα. Ψαρουδάκη Αικατερίνη

Παρουσιάσεις μαθητών/τριών και απονομή Βεβαιώσεων Υποστηρικτών Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου απο το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου saferinternet4kids.gr

9.20-9.30: Οι μαθητές/τριες της A τάξης  του 14ου Δ.Σ. Σερρών μας συμβουλεύουν για τις φωτογραφίες και τους φίλους μας στο διαδίκτυο και παρουσιάζουν την γιγάντια αφίσα τους με θέμα το παραμύθι «Η Μεγάλη Απόφαση του @Παπάκη.
9.30-9.40: Οι μαθητές/τριες της Β τάξης του 14ου Δ.Σ. Σερρών μας συμβουλεύουν για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και παρουσιάζουν την γιγάντια αφίσα τους.
9.40-9.50: Οι μαθητές/τριες της Γ τάξης του 14ου Δ.Σ. Σερρών μας συμβουλεύουν να είμαστε ευγενικοί στο Διαδίκτυο καθώς η κουλ συμπεριφορά είναι η καλή συμπεριφορά και παρουσιάζουν την γιγάντια αφίσα τους.
10.10-10.30: Οι μαθητές/τριες της Δ τάξης παρουσιάζουν θεατρικό έργο τους με τίτλο «Αληθείς ή Ψευδείς Ειδήσεις?»

Διαβάστε το σενάριο του θεατρικού έργου που γράψανε οι μαθητές/τριες σε συνεργατικό έγγραφο google doc στο μάθημα πληροφορικής https://docs.google.com/document/d/1OKajiM5WjxrpfXHo6ZOte0kNKGVlXTcm0Xpdl8KOSTg/edit?usp=sharing. Πρόβες για το θεατρικό τους γίνανε στο μάθημα πληροφορικής και στο μάθημα Θεατρικής Αγωγής με την κα. Μαρία Κιαρτζίδου.

10.30-10.50: Οι μαθητές/τριες της ΣΤ τάξης μας διδάσκουν για τις Ψευδείς Ειδήσεις και παρουσιάζουν ψηφιακά κόμικ  και  το παιχνίδι ερωτήσεών για Ψευδείς Ειδήσεις «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»

Παίξτε το παιχνίδι “Ποιος Θέλει να γίνει εκατομμυριούχος” που δημιούργησαν στο μάθημα πληροφορικής οι μαθητές/τριες της ΣΤ τάξης για τις Ψευδείς Ειδήσεις Fake News – Who Wants To Be a Millionaire? (superteachertools.us)

10.50-11.10: Οι μαθητές/τριες της Ε τάξης τραγουδούν για τις Ψευδείς Ειδήσεις και παρουσιάζουν το Μαγικό Παιχνίδι-Κουίζ γνώσεων με Scratch και makey makey (Physical Computing)

Παίξτε το κουίζ γνώσεων για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο που δημιούργησαν οι μαθητές/τριες στο μάθημα πληροφορικής στο Scratch Μαγικό Κουίζ Γνώσεων-Ασφάλεια στο Διαδίκτυο on Scratch (mit.edu).

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μαραπάς Γεώργιος πριν κλείσει την εκδήλωση τόνισε την σημαντικότητα της εκδήλωσης αυτής καθώς και των μηνυμάτων που ακούστηκαν απο τους μαθητές/τριες του σχολείου.

Δείτε επίσης

7ο τεύχος-Σχολική Μαθητική Εφημερίδα “Τα Μαγικά Μολύβια του 19ου Δ.Σ. Σερρών”

Το 7ο τεύχος της Σχολικής Μαθητικής Εφημερίδας “Τα Μαγικά Μολύβια του 19ου Δ.Σ. Σερρών” έχει …