Αρχική / Δράσεις / Orienteering / ICT Orienteering 2022 – Serres and Olympic Games

ICT Orienteering 2022 – Serres and Olympic Games

Απο Πέμπτη 5/5/2022 έως και Τρίτη 10/5/2022 μπορείτε να παίξετε το Εκπαιδευτικό Παιχνίδι Προσανατολισμού ICT Orienteering 2022 με θέμα “Σέρρες και Ολυμπιακοί Αγώνες” του 19ου Δ.Σ. Σερρών στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Το Παιχνίδι αυτό σχεδιάζεται και στήνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Προσανατολισμού (World Orienteering Day-WOD https://worldorienteeringday.com/ ) απο μαθητές/τριες του ολοημέρου στο μάθημα πληροφορικής με την κα. Γκουτουλούδη Μαρία.

Σαν το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού οι μαθητές/τριες οι μαθητές/τριες θα πρέπει να μελετήσουν τον χάρτη, να εντοπίσουν τα σημεία ελέγχου, να σαρώσουν με το κινητό τους το qrcode στο φαναράκι orienteering που θα βρουν, να παίξουν το online κουιζ και να σημειώσουν τις μυστικές φράσεις που θα βρουν.


Φέτος θα παίξουν το παιχνίδι μας και οι Γάλλοι μαθητές/τριες που θα επισκεφτούν το 19ο Δ.Σ. Σερρών στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, υπεύθυνη του οποίου είναι η κα. Ματούλα Μακρυπούλια, για αυτό οι ερωτήσεις του παιχνιδιού βγήκαν από τους μαθητές/τριες μας στην ώρα μαθήματος των Γαλλικών.  

Η Ιστορία

Η Καλλιπάτειρα ψάχνει πληροφορίες για τις Σέρρες και για τους Αρχαίους και Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πρέπει να απαντήσει σωστά στα online κουίζ για να βρει και να ενώσει τις σωστές μυστικές φράσεις στο κείμενο που θα σχηματίσει.
Βοήθησέ την να εντοπίσει τα σημεία ελέγχου του χάρτη!
Χρησιμοποίησε το κινητό/tablet σου για να σαρώσεις τα qrcode, απάντησε τα κουίζ και με το googlemap βρες πιο εύκολα το επόμενο σημείο ελέγχου!

Ανέβασε 2 φωτογραφίες (μια στην εκκίνηση και μια σε άλλο σημείο της διαδρομής) στο https://padlet.com/mgoutouloudi/orienteering2022

Κατέγραψε τις απαντήσεις ηλεκτρονικά στο https://forms.gle/n3fVvUcUQoJsQcQNA

ICT-Orienteering-2022_Olympic-Games

ICT-Orienteering-2022_french

χάρτης-ICT-Orient-2022

Τελικό-Απαντήσεις_Orienteering_traduction1

Παίξε το παρακάτω δοκιμαστικό online κουιζ ή σκάναρε με το κινητό σου το παρακάτω qrcode για να δοκιμάσεις πως θα είναι τα online κουιζ που θα βρίσκεις στα σημεία ελέγχου:

Δείτε επίσης

Εκδήλωση Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο 14ο Δ.Σ. Σερρών

Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών διεξήχθη εκδήλωση για την Ασφάλεια στο …