Αρχική / physical computing / Διαδικτυακές συναντήσεις-Μαθαίνοντας Επιστήμη Μέσα απο το Θέατρο

Διαδικτυακές συναντήσεις-Μαθαίνοντας Επιστήμη Μέσα απο το Θέατρο

Στις 27 Ιανουαρίου 2022 διεξήχθη το 2ο εργαστήριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την δράση “Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα απο το Θέατρο”. Στο εργαστήριο αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η πλοκή του θεατρικού έργου των μαθητών/τριών του 19ου Δημοτικού Σχολείου που έχει τίτλο

“Ένα διαφορετικό …ανθρώπινο πιάνο!”.

Το σενάριο του θεατρικού έργου γράφεται απο τον Νοέμβριο 2021 απο τους μαθητές/τριες της ΣΤ1 του σχολείου και την εκπαιδευτικό πληροφορικής κα. Γκουτουλούδη Μαρία, στο μάθημα πληροφορικής, αφού διαβάσανε το παραμύθι ΣΙ ΣΟΥ ΝΤΟ. Το έργο αγκαλιάζει το ευαίσθητο θέμα της ανοχής στην διαφορετικότητα του άλλου και παράλληλα διδάσκει επιστήμη πληροφορικής και μουσικής μέσα από physical computing. Επίσης, για τις ανάγκες του θεατρικού γίνονται μαθήματα physical computing στο μάθημα πληροφορικής του ολοημέρου που παρακολουθεί η συγκεκριμένη ομάδα μαθητών/τριών του έργου αυτού.

Στην συνέχεια θα γίνουν βιντεοσκοπήσεις του θεατρικού έργου, στο οποίο πρωταγωνιστούν 21 μαθητές/τριες των ΣΤ1, Ε1 και Δ2 τάξεων, όπου θα ερμηνεύσουν τραγούδι που θα γραφεί εξ ολοκλήρου για τις ανάγκες του θεατρικού με την βοήθεια της εκπαιδευτικού μουσικής του σχολείου κα. Παπάζογλου Αναστασία.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γκουτουλούδη Μ., Ευστρατόπουλος Ν., Καβακίδου Δ., Παπάζογλου Α.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2022 διεξήχθη διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των 21 μαθητών/τριών τάξεων ΣΤ1, Ε1 και Δ2 που πρωταγωνιστούν στο θεατρικό έργο ” Ένα διαφορετικό ..ανθρώπινο πιάνο” και των διοργανωτών της δράσης ” Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα απο το Θέατρο”, κ. Σωτηρίου Μ., κ. Μάρδα Α, κ. Στεργιόπουλο Π., κ. Σωτηρόπουλο Δ. και κα. Χαραλαμπίδου Θ.

Οι μαθητές/τριες πήραν συνέντευξη απο τους διοργανωτές σχετικά με τα επαγγέλματά τους, την πορεία των σπουδών-καριέρας τους και για την ενασχόλησή τους με την δράση “Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα απο το Θέατρο”. Τέλος συζήτησαν για την πλοκή και το σενάριο του θεατρικού τους έργου και ακούσανε πολύτιμες συμβουλές όπως και πολύ καλά λόγια για το έργο τους.

Την συνέντευξη αυτή θα δημοσιεύσουν με άρθρο τους στο 6ο τεύχος της μαθητικής εφημερίδας “Τα Μαγικά Μολύβια του 19ου Δ.Σ. Σερρών”

Δείτε επίσης

Εκδήλωση Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο 14ο Δ.Σ. Σερρών

Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών διεξήχθη εκδήλωση για την Ασφάλεια στο …