Αρχική / Δημοτικό / Α Δημοτικού / Επαυξημένη πραγματικότητα – AR sandbox

Επαυξημένη πραγματικότητα – AR sandbox

Το Augmented Reality Sandbox του ΕΚΦΕ Σερρών ταξίδεψε και έφθασε στο εργαστήριο πληροφορικής του 19ου Δ.Σ. Σερρών. Θα παραμείνει για 2 εβδομάδες μέχρι το τέλος της Σχολικής Χρονιάς.

Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του σχολείου θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τι είναι η Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality) που έχει ως στόχο να «εμπλουτίσει» τον φυσικό μας κόσμο, παρεμβάλλοντας μεταξύ των ματιών μας και του περιβάλλοντος ένα «στρώμα» ψηφιακών πληροφοριών.
Το Sandbox AR είναι ένα σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας, το οποίο μετατρέπει ένα κιβώτιο γεμάτο άμμο σε διαδραστικό τοπογραφικό χάρτη. Το σύστημα αυτό αποτελείται από έναν υπολογιστή εξοπλισμένο με ισχυρό λογισμικό προσομοίωσης και απεικόνισης, μια συσκευή εισόδου (3D κάμερα Kinect), έναν βιντεοπροβολέα και ένα κουτί με άμμο.

Έτσι οι μαθητές/τριες έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν και τροποποιήσουν όσες φορές επιθυμούν τον δικό τους τρισδιάστατο τοπογραφικό χάρτη, κατανοώντας βιωματικά τον οριζόντιο διαμελισμό μιας περιοχής (δηλ. το σύνολο των στοιχείων που διαμορφώνουν το σχήμα των ακτών π.χ. χερσόνησοι, ακρωτήρια, κόλποι κ.λπ.), προσομοιάζοντας γεωλογικές μεταβολές (αύξηση της στάθμης της θάλασσας – φαινόμενο του θερμοκηπίου, διάβρωση, ορογένεση κλπ) και …. παράλληλα να διασκεδάσουν παίζοντας!

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μανδηλιώτη Σωτήρη που άμεσα έκανε δεκτό το αίτημά της εκπαιδευτικού πληροφορικής για τον δανεισμό του εξοπλισμού.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το AR sandbox στο http://ekfe.ser.sch.gr/site/index.php/en/180-augmented-reality-sandbox

Δείτε επίσης

Εκδήλωση Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο 14ο Δ.Σ. Σερρών

Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών διεξήχθη εκδήλωση για την Ασφάλεια στο …