Αρχική / pixart / BrainPlane: το παιχνίδι απο το μέλλον

BrainPlane: το παιχνίδι απο το μέλλον

Η ομάδα “Οι Φύλακες του Μέλλοντος”, μαθητές/τριες απο το Ε1 και το Ε2 του 19ου Δημοτικό σχολείο, αφού παρακολούθησαν σεμινάριο 6η Αίσθηση: το παιχνίδι απο το μέλλον, σχεδιάσανε και δημιουργήσανε το δικό τους παιχνίδι:

Σε ένα ξεκαρδιστικό μέλλον σε 50 χρόνια, υπάρχει ένα συνεργατικό παιχνίδι με διάδραση μεταξύ εγκεφάλων για 2 έως 8 παίκτες που παίζεται για παιχνίδι ρόλων στο αεροπλάνο

Αρχικά οι 8 παίκτες, χωρισμένοι σε ομάδες των 2 ατόμων, επιλέγουν ζώα-super heroes και αεροπλάνο. Οι παίκτες και τα ζώα αυτά φοράνε ειδικά κράνη που διαβάζουν και ελέγχουν τον εγκέφαλο: οι παίκτες είναι οι πομποί και δέκτες είναι τα ζώα που βρίσκονται ως πιλότοι στα αεροπλάνα.
Οι 2 πιλότοι ζώα-super heroes λαμβάνουν εντολές για το πώς θα οδηγήσουν το αεροπλάνο και πως θα αποφύγουν τα εμπόδια. Μόλις φτάσουν στο σημείο για να δώσουν βοήθεια, ο ένας πιλότος ζώο super-heroes βγάζει ειδικά φτερά στο κράνος και στα παπούτσια και πέφτει από το αεροπλάνο και πετάει για να προσγειωθεί στο έδαφος στο σημείο που πρέπει για να εκτελέσει την αποστολή του.
Σκοπός του ταξιδιού με το αεροπλάνο είναι να βοηθήσουν τον κόσμο με τις ανάγκες τους, όπως παροχή πρώτων βοηθειών-αερομεταφορές εμβολίων, τροφίμων και διαφόρων υλικών για χτίσιμο.
Το ταξίδι όμως δεν είναι εύκολο. Συναντάνε πολλά εμπόδια (γνώσεων και άλλα) τα οποία είναι επικίνδυνα και ξεκαρδιστικά.

Δείτε το 3΄λεπτο βίντεο του σχεδιασμού του παιχνιδιού:

Γενικότερα τις συμμετοχές για το Διαγωνισμό Brains And Games μπορείτε να δείτε εδώ:  http://ira.digifest.info/search/label/BrainsAndGames

Teachers4Europe: Learning Child Rights and EU countries

Δείτε επίσης

Απαντήσεις και Κουίζ – ICT Orienteering 4ου Δ.Σ. Σερρών

Το ICT Orienteering του 4ου Δ.Σ. Σερρών έπαιξαν μαθητές/τριες και γονείς από την Πέμπτη 26/5 …