Αρχική / Δράσεις / Ασφάλεια στο Διαδίκτυο / Εκδήλωση Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020

Εκδήλωση Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020

Την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020 εορτάσθηκε η “Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2020” στο Αμφιθέατρο “Γεώργιος Καφταντζής” της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών. Μαθητές/τριες των Δ1, Δ2, Ε1, Ε2 και ΣΤ τάξεων του 12ου Δ.Σ. Σερρών, μαθητές/τριες των Δ1, Δ2, Ε1, Ε2, ΣΤ1 και ΣΤ2 του 19ου Δ.Σ. Σερρών, γονείς των μαθητών/τριών αυτών όπως και εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει η επιπόλαια χρήση του διαδικτύου αλλά και τα πλεονεκτήματα της χρήσης διαδικτύου όταν αυτή γίνεται με ασφάλεια .

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.

Το φετινό σύνθημα είναι:

«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο».

Εισηγήτρια και συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα. Γκουτουλούδη Μαρία, εκπαιδευτικός πληροφορικής των δύο σχολείων. Επίσης εισηγητές/τριες της εκδήλωσης υπήρξαν αξιόλογοι και με μεγάλη εμπειρία αρμόδιοι για θέματα στην Ασφάλεια στο Διαδίκτυο:
η κα. Ψαρουδάκη Αικατερίνη, εκπρόσωπο του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, με την οποία συνδεθήκαμε μέσω Skype,
και ο κ. Κούνιος Ιωάννης, αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Τις εισηγήσεις των ομιλητών/τριών μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Αφού οι εισηγητές/τριες απάντησαν και σε ερωτήσεις μαθητών/τριών, η εκδήλωση συνεχίστηκε με εισηγήσεις μαθητών/τριών των δύο σχολείων.

Ένα αγγλόφωνο βίντεο, το οποίο μετά απο άδεια των αρχικών δημιουργών, μεταγλωτίστηκε με φωνές απο εκπροσώπους όλων των 11 τάξεων μαθητών/τριών που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ1 τάξης  του 19ου Δ.Σ. Σερρών μας συμβούλεψαν σχετικά με Ασφάλεια στο Διαδίκτυο με παρουσιάσεις τους σε powerpoint.

Οι μαθητές/τριες της Δ1 τάξης του 12ου Δ.Σ. Σερρών παρουσίασαν το θεατρικό έργο τους «Η Μεγάλη Απόφαση του Αχιλλέα». Δείτε το σενάριο στο http://www.goutouloudi.gr/category/μαθαίνοντας-επιστήμη-μέσα-απο-το-θέατ/

Οι μαθητές/τριες των Δ1 και Δ2 τάξεων του 19ου Δ.Σ. Σερρών και της Δ2 τάξης του 12ου Δ.Σ. Σερρών παρουσίασαν τις δικές τους εργασίες κόμικ και αφίσες τους με θέμα προστασία προσωπικών δεδομένων και δημιουργία ισχυρών κωδικών. Περισσότερα στο http://www.goutouloudi.gr/2020/01/εργασίες-για-την-ημέρα-ασφαλούς-διαδι/

Οι μαθητές/τριες του ολοημέρου  του 12ου Δ.Σ. Σερρών παρουσίασαν τα θετικά της σωστής χρήσης του διαδικτύου αλλά και κινδύνους από την κακή χρήση του διαδικτύου. Περισσότερα στο http://www.goutouloudi.gr/2020/01/εργασίες-για-την-ημέρα-ασφαλούς-διαδι/

Οι μαθητές/τριες των Ε1 και Ε2 του 12ου Δ.Σ. Σερρών παρουσίασαν τα δικά τους ποιήματα κατά του Διαδικτυακού Εκφοβισμού. Μπορείτε να δείτε τα ποιήματα στο http://www.goutouloudi.gr/2020/01/ποιήματα-κατά-του-διαδικτυακού-εκφοβ/

Οι μαθητές/τριες των Ε1 και Ε2 του 19ου Δ.Σ. Σερρών τραγούδησαν δικά τους τραγούδια για να πουν το δικό τους ΟΧΙ στον Διαδικτυακό Εκφοβισμό. Ακούστε τα τραγούδια τους στο https://www.youtube.com/watch?v=V18D26P3Qyw&t=2s και στο https://www.youtube.com/watch?v=x6IkV0zUFfI

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ2 τάξης του 19ου  Δ.Σ. Σερρών και της ΣΤ τάξης του 12ου Δ.Σ. Σερρών παρουσίασαν τις αφίσες που δημιούργησαν για τα Κοινωνικά Δίκτυα και την επιρροή τους στην εικόνα του εαυτού μας.

Στο τέλος οι μαθητές/τριες τοιχοκόλλησαν τις γιγάντιες αφίσες τους με τις δημιουργίες τους και τα συνθήματά τους στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου, δημιουργώντας έτσι μια εικαστική παρέμβαση με θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Δείτε επίσης

Εκδήλωση Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο 14ο Δ.Σ. Σερρών

Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών διεξήχθη εκδήλωση για την Ασφάλεια στο …