Αρχική / ασφάλεια στο διαδίκτυο / Εργασίες για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Εργασίες για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Οι μαθητές/τριες των Δ1,Δ2,Ε1,Ε2,ΣΤ1 και ΣΤ2 του 19ου Δ.Σ. Σερρών και των Δ1, Δ2, Ε1, Ε2 και ΣΤ τάξεων του 12ου Δ.Σ. Σερρών εργάζονται πυρετωδώς στο μάθημα πληροφορική με την κα. Γκουτουλούδη Μαρία, αυτό το διάστημα για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου 2020 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών.

Οι μαθητές/τριες, σε ώρες μαθήματος πληροφορικής μάθανε και προβληματίστηκαν για το θέμα της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο και ετοιμάζουν εργασίες (τις οποίες επεξεργάζονται συνεχώς μέχρι να πάρουν την τελική μορφή τους) με θέμα προστασία προσωπικών δεδομένων, ΟΧΙ στον διαδικτυακό εκφοβισμό, Κοινωνικά Δίκτυα και η επιρροή στην εικόνα του εαυτού μας, τα ωφέλιμη η σωστή χρήση των κοινωνικών δικτύων και ειδικότερα του viber κ.α. Στιγμιότυπο των εργασιών τους μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Μερικές απο τις εργασίες έχουν σταλεί στο saferinternet4kids.gr για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό SID2020. Τις συμμετοχές μας μπορείτε να δείτε εδώ, όπου φαίνονται όλες οι συμμετοχές των σχολικών μονάδων Σερρών: https://saferinternet4kids.gr/?s=Σερρών

Για την καταπολέμηση του Διαδικτυακού Εκφοβισμού τα Ε τμήματα των 2 σχολείων, εφόσον προβληματίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν στο μάθημα πληροφορικής, κάποιοι απο αυτούς στις 4 Δεκεμβρίου 2019 παρακολουθήσανε δράση για ποίηση με 2 Σερραίες ποιήτριες την κα. Χρύσα Ιακώβου και την κα. Σαμπάνη, τον κ. Πούλιο Ιωάννη και την Μαρία Ζερβουδάκη στα public Σερρών. Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές/τριες των Ε τμημάτων γράψανε τα δικά τους ποιήματα τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ . Θα σας τα παρουσιάσουν και θα σας τα τραγούδήσουν (την μελοποίηση επιμελείται η η κα. Βακάλου Ελένη) στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Οι μαθητές/τριες για την παρουσίαση των εργασίών τους δημιουργούν πανό με εικαστικές δημιουργίες τους πάνω στο θέμα της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο:

Για την παραχώρηση του χώρου του Αμφιθεάτρου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης για την εκδήλωσή μας στις 6 Φεβρουαρίου 2020, οι μαθητές/τριες του 12ου Δ.Σ. Σερρών και 19ου Δ.Σ. Σερρών έδωσαν χρήματα που μαζέψανε απο δράσεις τους για να κάνουν μια δωρεά (ρολό κάλυμμα βιβλίων)προς την Βιβλιοθήκη:
– οι του 12ου Δ.Σ. Σερρών διέθεσαν χρήματα που βγάζουνε απο το κυλικείο τους
-οι δε του 19ου Δ.Σ. Σερρών διέθεσαν χρήματα που βγάζουνε απο την σχολική εφημερίδα τους.
Στις 20 Ιανουαρίου 2020 οι Δ τάξεις των 2 σχολείων ως εκπρόσωποι των μαθητών/τριών των 2 σχολείων επισκέφτηκαν την Βιβλιοθήκη και παρέδωσαν το ρολό κάλλυμα βιβλίων ως δωρεά στη Βιβλιοθήκη Σερρών. Εκεί το παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης τους υποδέχτηκε με χαρά και μια δράση για Δημοκρατία τους περίμενε:

Εργασίες των μαθητών/τριών που δημιουργήθηκαν σε powerpoint:

19ο-ΜΑΡΙΑ-ΦΩΤΗ_Προστασια-προσωπικων-δεδομενων

12ο_Ολοήμερο_social-media

19ο_ΣΤ2_Τα-κοινωνικα-δικτυα-και-η-εικονα-του-εαυτου

19ο_Δ1Δ2__ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ-ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

12ο_Τα-Κοινωνικά-Δίκτυα-και-η-εικόνα-του-εαυτού-μας

12ο_Προστασία-Προσωπικών-Δεδομένων_12ο-ΔΣ-Σερρών

12ο_Προστασία-Προσωπικών-Δεδομένων_12ο-ΔΣ-Σερρών

Οι μαθητές/τριες της Δ1 τάξης του 12ου Δ.Σ. Σερρών (με την επιμέλεια της και της κα. Σγούρου Αριάδνη)ετοιμάζουν μια μικρή θεατρική παράσταση που είναι μια διασκευή απο το παραμύθι Η Μεγάλη Απόφαση του Παπάκη το οποίο διαπραγματεύται την μη δημοσίευση και προώθηση γελοίων φωτογραφιών στο Διαδίκτυο.

Γονείς θα σας περιμένουμε με χαρά να δείτε όλη αυτή την δουλειά που κάναμε αλλά και να προβληματιστούμε και να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μαζί (μαθητές/τριες/γονείς και δάσκαλοι) στο θέμα της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο!


Δείτε επίσης

1ο Βραβείο Πρωτότυπης Ιδέας-Κατασκευής –8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, η 10μελής ομάδα Physical Computing με επωνυμία RoboFarmKids του 19ου Δημοτικού Σχολείου …