Αρχική / Δράσεις / Orienteering / Orienteering- Αγωνιστικός και εκπαιδευτικός προσανατολισμός στο 2ο Δ.Σ. Σερρών

Orienteering- Αγωνιστικός και εκπαιδευτικός προσανατολισμός στο 2ο Δ.Σ. Σερρών

4 Απριλίου 2019- Orienteering Day στο 2ο Δ. Σ. Σερρών !
Γεμάτη νέες εμπειρίες για τους μικρούς μαθητές των Γ Δ Ε και ΣΤ τάξεων η σημερινή μέρα. Συμμετείχαν στο παιχνίδι αγωνιστικού και εκπαιδευτικού προσανατολισμού στην αυλή του σχολείου.
Πρώτα στήθηκε το παιχνίδι, τα σημεία ελέγχου με μια ερώτηση και έναν χρωματιστό μαρκαδόρο, με την βοήθεια μαθητών τριών των Δ1 και ΣΤ τάξεων. Έπειτα στήθηκαν τα σημεία τερματισμού και έναρξης και το παιχνίδι ξεκίνησε. Οι μαθητές/τριες κρατώντας έναν χάρτη του σχολείου και μια κάρτα εκκίνησης έπρεπε να περάσουν απο συγκεκριμένα σημεία ελέγχου και να απαντήσουν σε ερωτήσεις.
Οι ερωτήσεις ήταν τύπου Σωστού-Λάθους από διάφορα γνωστικά αντικείμενα όπως περιβαλλοντικού περιεχομένου, πληροφορικής, ιστορίας κ. λ. π.
Στο σημείο έναρξης υπήρχε laptop το οποίο χειρίζονταν μαθητές/τριες βοηθοί, οι οποίοι καταχωρούσαν τα στοιχεία των συμμετεχόντων στο παιχνίδι και την ώρα εκκίνησης και λήξης. Ήταν μια πολύ ωραία ευκαιρία να δουν μια πρακτική εφαρμογή του excel για την καταχώρηση στοιχείων και για τον υπολογισμό των νικητών/τριών.
Το orienteering άρεσε πολύ στους μαθητές/τριες.
Την επόμενη μέρα απονεμήθηκαν τα μετάλλια στους νικητές του αγωνιστικού και εκπαιδευτικού προσανατολισμού. Επίσης δόθηκαν ειδικά βραβεία καλύτερης συνεργασίας.
Τέλος οι μαθητές/τριες ζήτησαν να ξαναπαιχτεί το παιχνίδι orienteering απο τους μαθητές αλλά και απο τους εκπαιδευτικούς..

 

Δείτε επίσης

Εκδήλωση Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο 14ο Δ.Σ. Σερρών

Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών διεξήχθη εκδήλωση για την Ασφάλεια στο …