Αρχική / εργασίες μαθητών / Οι Μικροί Τοπογράφοι του 2ου Δ.Σ. Σερρών παρουσιάζουν τις προτάσεις τους

Οι Μικροί Τοπογράφοι του 2ου Δ.Σ. Σερρών παρουσιάζουν τις προτάσεις τους

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου οι Μικροί Τοπογράφοι, μαθητές της ΣΤ τάξης, παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την διαμόρφωση και ανάπλαση της αυλής του σχολείου. Για τον σκοπό αυτό δούλεψαν εντατικά το προηγούμενο διάστημα. Μελέτησαν ως τοπογράφοι τους χώρους της αυλής, μέτρησαν με μετροταινία και δημιούργησαν ψηφιακό χάρτη του σχολείου για να δείξουν πάνω του τις προτάσεις διαμόρφωσης και αλλαγής. Επίσης, δημιούργησαν ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για να διερευνήσουν τις απόψεις όλων των μαθητών/τριών του σχολείου σχετικά με την αυλή και τι αλλαγές προτείνουν εκείνοι. Το ερωτηματολόγιο συμπλήρωσαν όλοι οι μαθητές/τριες του σχολείου. Τα στατιστικά του ερωτηματολογίου πήραν υπόψη τους και πρότειναν αλλαγές σε χώρους/σημεία της αυλής.
Αφού παρουσίασαν (με βίντεο, powerpoint, google form) τον χάρτη, τα στατιστικά του ερωτηματολογίου και τις προτάσεις τους για αλλαγές στο χώρο της αυλής, υπέβαλλαν γραπτά τις προτάσεις τους ως αίτημα στον Δ/ντή του σχολείου και στο σύλλογο διδασκόντων.
Με την σχολική δραστηριότητα αυτή, όλοι οι μαθητές/τριες της ΣΤ τάξης, εμπλάκηκαν ενεργά για την επίλυση ενός προβλήματος που τους αφορά. Απέκτησαν αισθήματα ευθύνης και προστασίας ενός υγιεινού και όμορφου σχολικού περιβάλλοντος. Μελέτησαν καλλιεργώντας την κριτική σκέψη τους, δραστηριοποιήθηκαν ομαδικά, οργανώθηκαν καλύτερα με τη χρήση ΗΥ και διαδικτύου και τέλος ευαισθητοποίησαν και άλλα άτομα για το περιβάλλον.
Την επόμενη βδομάδα, εκπαιδευτικοί του σχολείου θα δραστηριοποιηθούν και πολλές από τις προτάσεις των Μικρών Τοπογράφων θα υλοποιηθούν. Επίσης, με τον χάρτη που δημιούργησαν οι Μικροί Τοπογράφοι θα γίνει αγωνιστικό και εκπαιδευτικό Orienteering με όλους τους μαθητές/τριες του σχολείου.

 

Δείτε επίσης

Χριστουγεννιάτικα Padlet

Δείτε στα παρακάτω Padlet χριστουγεννιάτικες δημιουργίες των μαθητών/τριών του 19ου Δ.Σ. Σερρών και του 4ου …