Η “Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου” εορτάσθηκε στο 1o Δ.Σ. Σιδηροκάστρου την Τετάρτη 7/2/2018 με επιτυχία! Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση και δώσανε το δικό τους σύνθημα για ασφάλεια στο διαδίκτυο! Γονείς ενημερώθηκαν για κινδύνους που κρύβει η επιπόλαια χρήση του Διαδικτύου αλλά και τα πλεονεκτήματα της χρήσης Διαδικτύου όταν αυτή γίνεται με ασφάλεια! Κοντά μας ήταν και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “ΟΑΣΙΣ”.
Το φετινό σύνθημα είναι:
«Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό:
Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
- 00 – 10.30 : Πλεονεκτήματα και κίνδυνοι χρήσης τους Διαδικτύου. Σκέψου Πριν Δημοσιεύσεις!
Γκουτουλούδη Μαρία, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου - 30 – 10:45: Παρουσίαση έργων-αφισών απο τους μαθητές
- 45-11.00: Λήξη Α μέρους – διάλειμμα
- 00 – 11.20: ενημέρωση γονέων-εργαλεία για την προστασία των παιδιών, Γκουτουλούδη Μαρία
- 20 – 11.40: Εθισμός στο Διαδίκτυο, μια σύγχρονη μορφή εξάρτησης, Φανή Καραγκιόζη, Ψυχοπαιδαγωγός του Κέντρου Πρόληψης «ΟΑΣΙΣ»
- 40-12.00: Συζήτηση με γονείς
Παράλληλα 11.00-12.00 θα διεξαχθεί Βιωματικό εργαστήρι «ασφάλεια στο Διαδίκτυο» με μαθητές Δ, Ε και Στ τάξης με τον Χρήστο Κρυωνά, Κοινωνικός Λειτουργός του Κέντρου Πρόληψης «ΟΑΣΙΣ».
[huge_it_gallery id=”7″]