Αρχική / Δημοτικό / Δ Δημοτικού / 4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής -Ομάδα Ρομποτικής RaceRobot Team του 2ου Δ.Σ. Σιδηροκάστρου

4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής -Ομάδα Ρομποτικής RaceRobot Team του 2ου Δ.Σ. Σιδηροκάστρου

Σημαντική εμπειρία για τους 15 μαθητές της ομάδας Ρομποτικής RaceRobot Team του 2ου ΔΣ Σιδηροκάστρου, οι οποίοι εκπροσώπησαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής που διεξήχθη στις 16 Δεκεμβρίου 2017 στο Πειραματικό Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης. Για τους περισσότερους μαθητές της ομάδας μας, ήταν η πρώτη επαφή με τον κόσμο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και παρουσίασης σε Φεστιβάλ.

Για τους σκοπούς αυτούς της συμμετοχής μας στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής, οι μαθητές της ομάδας μας οι οποίοι ήταν μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων του σχολείου και επιλέχθηκαν με κλήρωση, χρειάστηκε να κάνουν επιπλέον μαθήματα εκπαιδευτικής Ρομποτικής με την επιβλέπουσα στην όλη προσπάθειά τους εκπαιδευτικό πληροφορικής κα. Γκουτουλούδη Μαρία. Έτσι λοιπόν,  η ομάδα Ρομποτικής RaceRobot Team προγραμμάτισε αρκετά στο ελεύθερο λογισμικό Scratch και στο LEGO Mindstorms, συναρμολόγησε 3 ρομπότ και κατασκεύασε μακέτα με θέμα το «Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών» θέλοντας να αναδείξει τον τόπο της εκεί στο Φεστιβάλ και  παρουσίασε με τον καλύτερο ομαδοσυνεργατικό τρόπο την δουλειά της σε όλους τους επισκέπτες του φεστιβάλ.

 

Μετά το φεστιβάλ, η ομάδα ρομποτικής επισκέφτηκε το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, το οποίο χορήγησε τις ειδικές μπλούζες, και έμαθε πολλές πληροφορίες για το αυτοκινητοδρόμιο όπως και είδε τον προσομοιωτή αυτοκινήτων και οδηγικής συμπεριφοράς, μέσα από τον οποίο έγινε σύγκριση πως είναι όταν οδηγούμε νηφάλια και πως όταν οδηγούμε υπο την επήρεια αλκοόλ. Έτσι οι μαθητές φύγανε από το αυτοκινητοδρόμιο με το μήνυμα ότι προσέχουμε όταν οδηγούμε και ΠΟΤΕ δεν πίνουμε όταν οδηγούμε.

 

 

Δείτε επίσης

Εκδήλωση Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο 14ο Δ.Σ. Σερρών

Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών διεξήχθη εκδήλωση για την Ασφάλεια στο …