Στην εκδήλωση στις 9 Φεβρουαρίου 2016 για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ομιλητές ήταν η κ. Γκουτουλούδη Μαρία εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου και η κ. Φωτεινή Δομουχτσή, εκπαιδευτικός  πληροφορικής-Υπέυθυνη του ΚΕ.ΣΥ.Π. Σερρών- Πιστοποιημένη του Προγράμματος κατάρτισης “Αριάδνη” του Ε.Κ.Π.Α. για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

Στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν μαθητές της Δ, Ε και ΣΤ τάξης και γονείς τους. Έγινε προβολή εγκεκριμένων βίντεο και συζητήσεις για την ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και των γονέων γύρω απο θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Στην συνέχεια έγινε παρουσίαση των εργασιών των μαθητών (που αναφέρονται παραπάνω) για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Έπειτα έγινε εκτεταμένη συζήτηση και συμβουλευτική προς τους γονείς απο την κ. Φωτεινή Δομουχτσή γύρω απο θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο.

Χρήσιμο υλικό:

Συχνές Ερωτήσεις στο Saferinternet.gr

Κάντε μια καταγγελία για παράνομο περιεχόμενο στην Safeline για , , , , ,

Γραμμή Βοηθείας ‘help-line 210 6007686′ απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.λπ).

 Εγκεκριμένα βιντεο: