Αρχική / Ομάδα Υποστήριξης

Ομάδα Υποστήριξης

Στην σελίδα αυτή θα αναρτώνται έγγραφα σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Συμβουλεύεστε την ανάρτηση: «Συχνές Eρωτήσεις» στην https://www.minedu.gov.gr/anastoli-leitourgias-ekpaideftikon-monadon/44445-21-03-2020-odigies-gia-tin-eks-apostaseos-ekpaidefsi

Για την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Κέντρο Εξυπηρέτησης της Κεντρικής Ομάδας Τηλεκπαίδευσης (Help Desk): Σε περίπτωση που οι ομάδες υποστήριξης χρειάζονται επιπλέον βοήθεια, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης της Κεντρικής Ομάδας Τηλεκπαίδευσης (Κ.Ο.Τ.) του ΥΠΑΙΘ είτε μέσω του Central Support Team: cst@minedu.gov.gr, είτε της τηλεφωνικής γραμμής 210-3443949 (8πμ-8μμ).

Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Επαναλειτουργία των δημοτικών και των νηπιαγωγείων απο την 1η Ιουνίου έως και την 26η Ιουνίου 2020. Για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του εκπαιδευτικού έτους θα είναι έως τις 30 Ιουνίου, ενώ δεν θα λειτουργήσουν καθόλου τα ολοήμερα σχολεία.

  • Οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολεία σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα (που θα προκύψουν από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο) με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού εντός της ίδιας αίθουσας. Η απόσταση μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και απώτατος αριθμός μαθητών εντός τάξης τα 15 άτομα.
  • Εκ περιτροπής διδασκαλία στα δύο υπο-τμήματα. Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα πηγαίνει σχολείο το μισό τμήμα και Τρίτη – Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο. Τα ολιγομελή τμήματα (ως 15 άτομα) θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά.
  • Θα υπάρχει πρόγραμμα για μελέτη στο σπίτι για τις ημέρες που οι μαθητές δεν θα είναι σχολείο.
  • Συνεχίζονται οι άδειες ειδικού σκοπού και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα για γονείς με παιδιά σε εκπαιδευτικές δομές που παραμένουν σε αναστολή.
    Περισσότερα στο https://www.minedu.gov.gr/koronoios-kentriki

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

ΠΕΚΕΣ – ΚΕΣΥ

Βοηθητικό υλικό – Οδηγοί

Μαθητικοί λογαριασμοί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 Ενημερωτικό υλικό σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο απο το Υπουργείο

Zoom

Webex Meetings

Eclass
Εγχειρίδιο εκπαιδευτικού
Εγχειρίδιο μαθητή
Ξεκινώ με την η-τάξη (εκπαιδευτικός)
Ξεκινώ με την η-τάξη (μαθητής)

e-me
Αρχίζω με την e-me: Οδηγίες βήμα-βήμα για εκπαιδευτικούς
Αρχίζω με την e-me: Οδηγίες βήμα-βήμα για μαθητές/τριες
Πώς δημιουργώ τάξη στην e-me
Πώς προσκαλώ μαθητές στην e-me κυψέλη μου