Αρχική / Β Δημοτικού

Β Δημοτικού

Οι μαθητές της Β τάξης ασχολούνται με θέματα εξοικείωσης και χρήσης του Η/Υ και άλλων ψηφιακών συσκευών, ασφάλειας και ορθής χρήσης του υπολογιστή, ψηφιακής δημιουργίας και έκφρασης.

Το μάθημα γίνεται στην αίθουσα του εργαστηρίου πληροφορικής του σχολείου και είναι 1 διδακτική ώρα την εβδομάδα.

 

16 Οκτ.- 15 Νοεμ. 2015:Οι μαθητές και οι μαθήτριες σε ομάδες:

  • εξοικειώνονται με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο με ασκήσεις από την σουίτα GCompris : Απλά Γράμματα, Λέξεις που πέφτουν                 gletters  wordsgame
  • Χρησιμοποιούν το λογισμικό ζωγραφικής KolourPaint που είναι ειδικά σχεδιασμένο για μικρά παιδιά για να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Χρησιμοποιούν γεωμετρικά σχήματα για να ζωγραφίσουν σπίτι και δέντρο.
  • Σωστή στάση σώματος και την εργονομία του υπολογιστή

15 Σεπτ.- 15 Οκτ. 2015: Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μπαίνουν σε ομάδα των 2 ή των 3 μαθητών ανα ΗΥ και και μαθαίνουν κανόνες συμπεριφοράς στο εργαστήριο. Στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου οι υπολογιστές τρέχουν το Λειτουργικό Σύστημα Ubuntu / LTSP. Οι μαθητές συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως:

  • Ασκήσεις εξοικείωσης με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο από την σουίτα GComprisΑπλά Γράμματα, Μετακίνησε και κάνε κλικ στο ποντίκι
    gletters     erase_clic
  • Ασκήσεις εξοικείωσης των εργαλείων πινέλο και σφραγίδα του ελεύθερου προγράμματος ζωγραφικής TuxPaint.
  • Γνωριμία με τα Ubuntu: εκκίνηση υπολογιστών. εισαγωγή κωδικών και εκπομπή οθόνης.