Αρχική / Δράσεις / Ασφάλεια στο Διαδίκτυο / Εκδήλωση “Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου” στο 2ο Δ.Σ. Σιδηροκάστρου

Εκδήλωση “Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου” στο 2ο Δ.Σ. Σιδηροκάστρου

Την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. εορτάσθηκε η “Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου” στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.

Το φετινό σύνθημα είναι:

«Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό:
 Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα».

Μαθητές/τριες, Γονείς και Δάσκαλοι του σχολείου παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει η επιπόλαια χρήση του διαδικτύου αλλά και τα πλεονεκτήματα της χρήσης διαδικτύου όταν αυτή γίνεται με ασφάλεια με εισηγητές την κα. Γκουτουλούδη Μαρία και τον υπεύθυνο Μποιδίδη Ιωάννη και τεχνικούς Ρίτα Ιωάννη και Μαρμόρκο Ηλία του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Π.Ε. Σερρών.

Στην εκδήλωση αυτή μαθητές/τριες της ΣΤ2 τάξης με τον δικό τους μοναδικό τρόπο διδάξανε μέσω θεατρικής παράστασης, που ετοιμάσανε στα πλαίσια της δράσης “Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα απο το θέατρο”, για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.  Επίσης, μαθητές/τριες των Ε1 και ΣΤ1 τάξεων παρουσιάσανε ψηφιακά έργα  που δημιούργησαν στα πλαίσια του Διαγωνισμού “ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ” του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Τέλος, μαθητές/τριες της Ε2 τάξης παρουσίασαν αφίσες με μηνύματα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο που δημιούργησαν οι ίδιοι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 10.00 – 10.20 : Πλεονεκτήματα και κίνδυνοι χρήσης τους Διαδικτύου. Σκέψου Πριν Δημοσιεύσεις!
    Γκουτουλούδη Μαρία, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου
  • 20 – 10:40 Παρουσίαση έργων – αφισών απο μαθητές/τριες
  • 40-11.00: Παρουσίαση θεατρικής παράστασης «Δεν είσαι τόσο ανώνυμος όσο νομίζεις!» από τους μαθητές της ΣΤ2 τάξης
  • 00 – 11.20: Χαιρετισμός και ενημέρωση σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο από τον υπεύθυνο του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ κ. Μποϊδίδη Ι. και τεχνικούς του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ κ. Ρίτα Ι. και κ. Μαρμόρκο Η.
  • 20-11.30: διάλειμμα
  • 30-11.50: ενημέρωση γονέων-εργαλεία για την προστασία των παιδιών, Γκουτουλούδη Μαρία
  • 50-12.30: ενημέρωση γονέων για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο από τον υπεύθυνο του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ κ. Μποϊδίδη Ι. και τεχνικούς του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ κ. Ρίτα Ι. και κ. Μαρμόρκο Η.

Εισήγηση -διάλογος-ερωταπαντήσεις σε γονείς-μαθητές/τριες-δασκάλους απο την κα. Γκουτουλούδη Μαρία

Παρουσίαση ψηφιακών έργων μαθητών/τριών των Ε1 και ΣΤ1 τάξεων που δημιούργησαν στα πλαίσια του Διαγωνισμού “ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ” του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Τους επαίνους για λογαριασμό του Ελληνικού Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου απένειμε ο Διευθυντής τους σχολείου κ. Τσιλικίδης Ευθύμιος.
Περισσότερα δείτε εδώ

Θεατρική παράσταση απο τους μαθητές/τριες της ΣΤ2 τάξης με τίτλο “Δεν είσαι τόσο ανώνυμος όσο νομίζεις!”. Πραγματικά κατέπληξαν το κοινό και παράλληλα δίδαξαν ζητήματα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Ήταν η πρώτη τους δημόσια παράσταση με την οποία θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό “Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα απο το Θέατρο”. Να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία!
Επιβλέποντες εκπαιδευτικοί στην όλη προσπάθεια των μαθητών/τριών αυτών η εκπαιδευτικός πληροφορικής  κα. Γκουτουλούδη Μαρία και ο δάσκαλος τους κ. Δομτζίδης Απόστολος.
Περισσότερα δείτε εδώ

Ο κ. Μαρμόρκος Ηλίας σε εισήγηση με ερωταπαντήσεις σε γονείς-μαθητές/τριες-δασκάλους

Σεμινάριο -ενημέρωση γονέων απο τον Υπεύθυνο του ΚΕ. ΠΛΗ. ΝΕΤ. κ. Μποϊδίδη Ιωάννη, τους τεχνικούς του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ. κ. Ρίτα Ιωάννη και κ. Μαρμόρκο Ηλία και την κα. Γκουτουλούδη Μαρία

Δείτε επίσης

1ο Βραβείο Πρωτότυπης Ιδέας-Κατασκευής –8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, η 10μελής ομάδα Physical Computing με επωνυμία RoboFarmKids του 19ου Δημοτικού Σχολείου …