Αρχική / Δράσεις / Ασφάλεια στο Διαδίκτυο / Εκδήλωση «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2018» στο 3ο Δ.Σ. Σιδηροκάστρου

Εκδήλωση «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2018» στο 3ο Δ.Σ. Σιδηροκάστρου

Την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. εορτάσθηκε η “Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου” στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.

Το φετινό σύνθημα είναι:

«Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου το σεβασμό:
 Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινάει από εσένα».

Μαθητές/τριες, Γονείς και Δάσκαλοι του σχολείου παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει η επιπόλαια χρήση του διαδικτύου αλλά και τα πλεονεκτήματα της χρήσης διαδικτύου όταν αυτή γίνεται με ασφάλεια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 10.00 – 10.30 : Πλεονεκτήματα και κίνδυνοι χρήσης τους Διαδικτύου. Σκέψου Πριν Δημοσιεύσεις!
    Γκουτουλούδη Μαρία, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου
  • 30 – 10:50: Παρουσίαση έργων – αφισών απο μαθητές/τριες όλων των τάξεων
  • 50-11.00: διάλειμμα
  • 00 – 11.30: ενημέρωση γονέων-εργαλεία για την προστασία των παιδιών, Γκουτουλούδη Μαρία
  • 30-12.00: Συζήτηση με γονείς

Παράλληλα 11.00-12.00  θα διεξαχθεί Βιωματικό εργαστήρι «ασφάλεια στο Διαδίκτυο» με μαθητές της Ε τάξης με τον Χρήστο Κρυωνά, Κοινωνικό Λειτουργό του Κέντρου Πρόληψης «ΟΑΣΙΣ».

Εισήγηση -διάλογος-ερωταπαντήσεις σε γονείς-μαθητές/τριες-δασκάλους απο την κα. Γκουτουλούδη Μαρία

 

Βιωματικό εργαστήριο με τίτλο “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” στους μαθητές/τριες της Ε τάξης του σχολείου απο τον κ. Κρυωνά Χρήστο κοινωνικό Λειτουργό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “ΟΑΣΙΣ”. Βοηθός του η ειδικευόμενη κοινωνική λειτουργός κα. Τσολακίδου.

Αναμνηστική φωτογραφία: αριστερά ο πατήρ -δάσκαλος  Νικόλαος Βερβερίδης, η κα. Ζωή Ράτκου (δασκάλα αγγλικών) , ο κ. Παρασκευάς Παρασκευάς (σχολ. σύμβουλος), ο κ. Κρυωνάς Χρήστος (κοινωνικός λειτουργός του “ΟΑΣΙΣ”, η κα. Γκουτουλούδη Μαρία.

Οι μαθητές/τριες όλου του σχολείου, ανά τάξη, παρουσιάζουν εργασίες/αφίσες τους στα πλαίσια της εκδήλωσης Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Οι μαθητές/τριες της Δ τάξης παρουσίασαν με την βοήθεια προβολής διαφανειών σε powerpoint εργασία τους σχετικά με την ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου που ετοίμασαν σε ώρες μαθήματος Τ.Π.Ε.
Επιβλέπουσες εκπαιδευτικοί στην όλη ετοιμασία της αξιέπαινης παρουσίασης των μαθητών/τριών ήταν η κα. Ράτκου Ζωή, κα. Αναστασία Τασάκου (δασκάλα Δ τάξης) και η κα. Γκουτουλούδη Μαρία.

 

 

 

Δείτε επίσης

ICT Orienteering – 4ο Δ.Σ. Σερρών

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Προσανατολισμού (World Orienteering Day-WOD https://worldorienteeringday.com/ ), οι μαθητές/τριες των Γ, …