Αρχική / ασφάλεια στο διαδίκτυο / Ομιλία για Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο 13ο Δ.Σ. Σερρών

Ομιλία για Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο 13ο Δ.Σ. Σερρών

Στις 29 Μαρτίου 2017 προσκλήθηκα ως ομιλήτρια σε ημερίδα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο στο 13ο Δημοτικό Σερρών  με ακροατές μαθητές του σχολείου. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκα για το πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τέτοιου είδους ενημερώσεις πρόληψης για τυχόν θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για κινδύνους που κρύβει το Διαδίκτυο και θα πρέπει να προφυλάσσουμε τους εαυτούς μας απο αυτούς. “Δεν μιλάμε σε αγνώστους στο Διαδίκτυο”, “δεν δημοσιεύουμε προσωπικά δεδομένα μας στο Διαδίκτυο”, “δεν παίζουμε πολύ ώρα παιχνίδια στον Υπολογιστή”, “αναφέρουμε τα πάντα στους γονείς για ότι μας συμβαίνει στο διαδίκτυο” ήταν μερικά απο τα συνθήματα που ακούστηκαν εκείνη την μέρα.

Συμπληρώσαμε τα κουίζ:
Σταυρόλεξο: Δικαιώματα των μαθητών στο Διαδίκτυο
Σταυρόλεξο «Υποχρεώσεις των μαθητών στο Διαδίκτυο»

Στην ενημέρωση αυτή των μαθητών μίλησε και η κα. Χρυσάνθη Παλάζη η οποία γράφει:

“…και άμα σε αντέξει το σχοινί…θα φανεί στο χειροκρότημα. Και το χειροκρότημα των παιδιών στο 13ο Δημοτικό, ήταν θερμό, αυθόρμητο και από την ψυχή τους. Με τη συνάδερφο κ. Μαρία Γκουτουλούδη Maria Goutouloudi τους μιλήσαμε για τον καταπληκτικό και μαγικό κόσμο του Διαδικτύου, για τα οφέλη και τους κινδύνους και αυτά μας μάγεψαν με τη συμμετοχή, τον αυθορμητισμό, το κέφι και τη ζωντάνια τους. Στα αυτιά μας ακόμη το τραγούδι που με τη βοήθεια του δασκάλου τους κ. Ανδρέα Λατίνη Andreas Latinis, σκάρωσαν με αφορμή την επίσκεψή μας στο σχολείο τους και την ενημερωτική Ημερίδα. “Βάλε φωνή” σε ότι σε ενοχλεί, σε φέρνει σε δύσκολη θέση, σε κάνει να νιώθεις άβολα…Φράση σύνθημα που καιρός είναι να υιοθετήσουμε και ως στάση ζωής…Δεν συμφωνείτε;
Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια του 13ου Δημοτικού κ. Βάσω Βούλτσιου, την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Φωτεινή Χατζηπαπά και όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για το κάλεσμα…φύγαμε με τη Μαρία πλουσιότερες…”

Δείτε επίσης

Απαντήσεις και Κουίζ – ICT Orienteering 4ου Δ.Σ. Σερρών

Το ICT Orienteering του 4ου Δ.Σ. Σερρών έπαιξαν μαθητές/τριες και γονείς από την Πέμπτη 26/5 …