Αρχική / Εκπαιδευτικό λογισμικό

Εκπαιδευτικό λογισμικό

Blockly Games
Μια σειρά απο εκπαιδευτικά παιχνίδια που διδάσκουν προγραμματισμό  

Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου-Το Βασίλειο της Ευγένειας
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΥΓΕΝΕΙΑ: Η κουλ συμπεριφορά είναι η καλή συμπεριφορά. Το διαδίκτυο είναι ένας πανίσχυρος ενισχυτής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαδώσει θετικότητα ή αρνητικότητα. Μια βασική αρχή για να ακολουθούν τα παιδιά στις διαδικτυακές τους επικοινωνίες είναι: «συμπεριφέρομαι στους άλλους όπως θα ήθελα να μου συμπεριφέρονται εκείνοι». Έτσι δημιουργούν θετικό αντίκτυπο και αποδυναμώνουν συμπεριφορές εκφοβισμού (bullying) εκ μέρους άλλων.

Ελληνική Επανάσταση του 1821

Για Μικρούς και Μεγάλους που θέλουν να μάθουν το πριν και το μετά της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Ταίριαξε τις σημαίες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (γαλάζια σημαία με δώδεκα αστέρια στο κέντρο) αποτελείται σήμερα από 27 χώρες, καθεμιά από τις οποίες έχει τη δική της εθνική σημαία. Δες αν μπορείς να ταιριάξεις καθεμιά από τις 27 σημαίες με το ζευγάρι της.

Santa Tracker– Εξερευνήστε, παίξτε και μάθετε με τα ξωτικά του Αη Βασίλη όλο τον Δεκέμβριο 2020

Christmas PixelArt https://teachinglondoncomputing.org/pixel-puzzles/christmas-pixel-puzzles/

Christmas1, Christmas2

Ενδεικτικά Εκπαιδευτικά Λογισμικά Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης
Online στο Διαδίκτυο:

Εκπαιδευτικό Υλικό Μαθησιακών Δυσκολιών

Διασκεδαστικό, επιμορφωτικό παιχνίδι “Νίκησε τον Ιό” .Μέσα από τα παιχνίδι τα παιδιά μπορούν να μάθουν πολύ σημαντικά πράγματα για το τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευθούμε, αλλά και να προστατεύσουμε και τους άλλους από τον κορωνοϊό. Μπορείτε να εκτυπώσετε το συνημμένο αρχείο, ή να το ανοίξετε σε tablet και να παίξετε επί αυτού.Το παιχνίδι, μαζί με ειδικό φυλλάδιο για γονείς (με περαιτέρω προτάσεις για χρήσιμες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας όσο μένετε σπίτι) βρίσκεται αναρτημένο σε 11 γλώσσες στον ιστοχώρο του Συμβουλίου της Ευρώπης: https://www.coe.int/en/web/education/new-tools (αναζητείστε τον τίτλο “INFO SHEET FOR PARENTS”).

Tuxpaint

Δωρεάν πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας από 3 εως 12  για την απόκτηση ικανοτήτων στην ψηφιακή σχεδίαση. Τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους ένα κενό καμβά και μια ποικιλία εργαλείων σχεδίασης που βοηθούν τη δημιουργικότητά τους.
Χρειάζεται εγκατάσταση. Προσοχή να εγκατασταθούν και οι σφραγίδες.

Εκπαιδευτικό Λογισμικό Α’-Β’ Γλώσσα Δημοτικού  

Online Εκπαιδευτικό λογισμικό εγκεκριμένο απο το Υπουργείο Παιδείας αποτελούμενο απο διαδραστικές ασκήσεις για την απόκτηση δεξιοτήτων χειρισμού υπολογιστή και γλωσσικών δεξιοτήτων.
Δεν χρειάζεται εγκατάσταση στον υπολογιστή.

Gcompris

 
Εκπαιδευτικό λογισμικό αποτελούμενο από δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 2-10 ετών.
Χρειάζεται εγκατάσταση στον υπολογιστή.


LightBot

Το LightBot είναι ένα παιχνίδι βασισμένο στον προγραμματισμό. Βοήθησε το ρομποτάκι να φτάσει στον προορισμό του.

Scratch

Με το Scratch μπορείτε να προγραμματίσετε τις δικές σας διαδραστικές ιστορίες, παιχνίδια και κινούμενα σχέδια. Προγραμματίστε online εδώ (https://scratch.mit.edu/projects/editor/)
ή κατεβάστε την offline έκδοση απο εδώ
Για δημιουργίες μαθητών/τριών πατήστε https://scratch.mit.edu/users/mgoutouloudi/

ΣΤ τάξη: https://studio.code.org/sections/KNYSMR 

Level2: http://studio.code.org/sections/WCYPKC

Ε τάξη: https://studio.code.org/sections/QDFPCD

 eDrive Academy!

Ένας συνεχώς εξελισσόμενος διαδικτυακός κόμβος ευθύνης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για θέματα Οδικής Ασφάλειας.  Επιδίωξη του eDrive Academy είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του χρήστη της οδού ώστε να προσαρμόσει τη συμπεριφορά του για ασφαλέστερες καθημερινές μετακινήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εμπέδωση των θεμάτων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδιά και στην προετοιμασία τους ως υπεύθυνων αυριανών οδηγών.

 

Η Ώρα του Κώδικα

είναι μια ωριαία εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη ώστε να δείξει στους μικρούς μαθητές τα βασικά για να αρχίσουν να προγραμματίζουν! Στην ιστοσελίδα Η Ώρα του Κώδικα, είναι μια ωριαία εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη ώστε να δείξει στους μικρούς μαθητές τα βασικά για να αρχίσουν να προγραμματίζουν!
Στην ιστοσελίδα https://hourofcode.com/gr/learn οι μαθητές μέσα απο παιγνιώδη χαρακτήρα σειρά ασκήσεων μαθαίνουν πως να προγραμματίζουν! οι μαθητές μέσα απο παιγνιώδη χαρακτήρα σειρά ασκήσεων μαθαίνουν πως να προγραμματίζουν!

 

Το Απέραντο Δάσος

διηγείται την ιστορία του εννιάχρονου Νικόλα που μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Η ιστορία, μεταξύ άλλων, εξηγεί στους αναγνώστες τι είναι το Διαδίκτυο και τι μπορούν να κάνουν εκεί. Συγχρόνως, οι αναγνώστες μαθαίνουν ότι το Διαδίκτυο περιέχει και κακά πράγματα και ότι πρέπει να προστατεύονται από αυτά.

Οι καινούργιοι φίλοι της Άννας

είναι η συνέχεια της ιστορίας το Απέραντο Δάσος και πρωταγωνίστρια είναι η ξαδελφούλα του Νικόλα, η Άννα. Η ιστορία αναφέρεται στο δημόσιο χαρακτήρα του Διαδικτύου, στους κανόνες συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο, καθώς και στη δημοσίευση φωτογραφιών και τα πνευματικά δικαιώματα.

 

 Η Μεγάλη Απόφαση του @Παπάκη

Πραγματεύεται τα συναισθήματα των παιδιών στο διαδίκτυο και πόσο εύκολα μπορεί κάτι το οποίο εμείς θεωρούμε αστείο τελικά να πληγώσει τους φίλους μας.

 “Ο Διάσημος φίλος του @Παπάκη”.

Πραγματεύεται τις διαδικτυακές φιλίες αλλά και κανόνα ότι δεν πρέπει να μιλάμε με κανέναν άγνωστο ούτε στον πραγματικό κόσμο αλλά ούτε και στο διαδίκτυο.

Το Apache OpenOffice είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών γραφείου ανοιχτού κώδικα. Περιλαμβάνει: Επεξεργαστή Κειμένου (Writer), Υπολογιστικό Φύλλο (Calc), Δημιουργό Παρουσιάσεων (Ιmpress), Πρόγραμμα Σχεδίασης (Draw), Βάση Δεδομένων (Base) και Επεξεργαστή Εξισώσεων (Math). Λειτουργεί σε όλες τις γνώστες πλατφόρμες λειτουργικών συστημάτων: Windows, Linux και Μac, ενώ υποστηρίζει άψογα και την Ελληνική γλώσσα, χάρη στην προσπάθεια των εθελοντών και πολλών χρηστών όπως κι εσάς. Διαθέτει την ίδια λειτουργικότητα με άλλα δημοφιλή προγράμματα εφαρμογών γραφείου (όπως το MS Office) και έτσι αποτελεί την ιδανική λύση για επιχειρήσεις, σχολεία και οργανισμούς, καθώς μπορούν να το αποκτήσουν ελεύθερα. Το OpenOffice χρησιμοποιεί το ανοιχτό OpenDocument φορμάτ, ενώ μπορεί να διαβάζει και να γράφει αρχεία Word, Excel και PowerPoint.

NOESIS

Μία σειρά από ταινίες κινουμένων σχεδίων, οι οποίες απεικονίζουν με μορφή comics αυτοτελείς εκπαιδευτικές ιστορίες, σχετικές με θέματα επιστήμης και τεχνολογίας.
Η σειρά αποτελείται από 50 επεισόδια με βασικούς ήρωες δύο παιδιά, τη Ζωή και τον Οδυσσέα και τον Dr Noesis, ένα νεαρό επιστήμονα, ο οποίος καθοδηγεί τα παιδιά, ώστε να ανακαλύψουν επιστημονικές αρχές μέσα από την έρευνα. Η θεματολογία καλύπτει πέντε βασικούς άξονες: Επιστήμες, Εφευρέσεις, Διάστημα, Περιβάλλον και Υγεία.